Om oss
Logo Home Mall

Massimo Villoresi i sin atelje.

Massimo Villoresi är född 1965 i Florens, Italien.

1999 startade han företaget Toscana Decor som specialiserat sig på konservering, förgyllning och dekorationsmålning

 

Massimo har en lång utbildning bakom sig som avslutades med Accademia di belle Arti i Florens, Italiens mest välrenommerade universitet inom konstutbildningar.

 

Efter avslutade studier arbetade han hos välkända bottegor i Florens med konservering av målningar, freskomålningar och byggnader.

 

Vid den stora rekonstruktionen av Tsarens Tronsal i Kreml, Moskva 1999 var Massimo en utav arbetsledarna.

 

Vid den här tiden valde han av familjeskäl att bosätta sig i Sverige. Här grundade han ett företag med inrikting på de olika specialist-områden han arbetat med under sin yrkes-karriär.

 

Med den breda kompetens och kunskap som Massimo besitter kan vi på Toscana Decor erbjuda skräddarsydda lösningar oavsett om det gäller en ram till en tavla, restaurering av en stol eller större arbeten.

 

Exempel på beställningar från privatpersoner har exempelvis varit dekorationsmålningar, speciellt framtagna färgkulörer, ramar och förgyllningar.

 

 

 

 

 

Större företagsuppdrag som Toscana Decor deltagit vid har bla varit fasadrenoveringen av Apoteket Svanen i Lund och sgraffito-dekorationer på Sjöbergska Palatset i Malmö. Detta projekt gav MKB, huvudentrepenör, hedersomnämnade i 2013 års stads-

byggnadspris för Malmö stad.

Tronsalen i Kreml, Moskva